Kućni TEST na virus korona za samo 10 sekundi!


Objavljeno: 2020-03-11 13:48Pre nego napravite prvu proveru da li imate simptome virusa korona, naglašavamo da samo stručnjaci i medicinsko osoblje mogu sa sigurnošću da kažu da li neko ima ovaj virus ili ne. Dakle, ovaj test može da vam pomogne, ali i ne da sa 100% tačnosti utvrdi prisustvo virusa korona.


Foto: Simptomi virusa korona

Tajvanski stručnjaci predlažu da sami obavite jednostavnu kontrolu svakog jutra i otkrijete da li imate simptome obične prehlade ili ste eventualno zaraženi koronavirusom.

 

Duboko udahnite i zadržite dah duže od 10 sekundi. Ako to možete da uradite bez kašljanja, gušenja ili lošeg osećaja, nemate fibrozu u plućima, a to je osnovni pokazatelj da nema infekcije.

 

Svi bi trebalo da budemo sigurni da su nam usta i grla stalno vlažna. Nikad suva! Popijte malo vode svakih 15 minuta. Zašto?

 

Čak i ako virus uđe u usta, pitka voda ili druga tečnost će ga preneti kroz jednjak do stomaka. Tamo će stomačne kiseline ubiti virus. Ako ne pijete dovoljno vode redovno, virus može ući u dušnik i dalje u pluća.

 

Organizam zaražen koronom, dok je bolest u početnoj fazi, ne mora da pokaže znake infekcije nekoliko dana. Najnovija informacija je da period inkubacije može biti i do 28 dana pre pojave simptoma korona virusa.

 

U trenutku kada osoba već ima temperaturu i kašlje može biti prekasno za odlazak u bolnicu. Prvo će biti zaraženo ždrelo, a zatim ćete osetiti da vam je suvo grlo i ti simptomi će trajati tri-četiri dana.

 

Virus će se nakon tog perioda spojiti s nazalnom tečnošću, prodreti u dušnik i ući u pluća, prouzrokujući Vuhan pneumoniju. Ovaj stadijum traje pet-šest dana.

 

Upala pluća, visoka temperatura i otežano disanje siptomi su zaraženosti virusom Covid-19. Nos će vam biti zapušen tako da ćete imati osećaj kao da se davite. Važno je da odmah potražite lekarsku pomoć ako imate ove simptome.

 

Ako prehlađenoj osobi curi nos i boli je grlo, nije zaražena virusom korone, jer pneumonija (upala pluća) daje suv kašalj bez curenja iz nosa. To je najlakši način da ga otkrijete.


Izvor: Srbija DanasCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.