Krava Knickers je najveća krava Australije!


Objavljeno: 2018-11-29 18:39:00Iz Australije dolazi nam zanimljiva vest u pitanju je krava Knickers koju krasi gignatska visina kao i ogromna težina ujedno ona je najveća krava u Australiji...


Foto: YouTube screenshot

Kako kaže vlasnik krave Geoff Pearson, kravu Knickers nemoguće prodati u izvoz zbog njene visine i težine to jeste prevelika je. Njena visina je zastrašujuće velika, ona je visoka tačno 194 centimetra dok je teška preko 1.400 kilograma!

 

Ali ipak, koliko god izgleda ogromna ona ima svoju ulogu na njegovoj farmi dodaje Pearson. Inače, ova krava Knickers, je proglašena najvećom kravom u Australiji!

 

Njena visina je dupla u odnosnu na običnu kravu dok joj težina iznosi kao prosečan automobil.

 

Dnevno je u stanju da pojede i do 30 kilograma hrane to jest, raznog "zeleniša" Naime, pošto veličinom odskače od ostatka stada, lako je uočiti. Nije agresivna alveć je veoma zantiželjna životinja.

 

Zanimljivo je i to da sve ostale manje krave osjećaju privlačnost prema ovom gigantu, te joj se bez straha približavaju i znatiželjno je zagledaju dok su na ispaši.

 

Vlasniku je tako lako uočiti gde se celo stado nalazi bez problema zbog ove džiinovske krave. Uprkos gigantskom rastu, ne radi se o najvećoj kravi na svetu...

 

Prema Ginisovoj knjizi svetskih rekorda, svetski rekord za najeteže govedo iznosi 2.267 kg, dok se najviše june (mladii vo) prema Ginisu je visok dva metra.

 

Na kraju pogledajte kratki video o njoj u nastavku:

 


Izvor: zanimljivostidana.com
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.