Koliko puta možemo da upotrebimo isti brijač?


Objavljeno: 2018-07-31 21:09:00Brijači za jednokratnu upotrebu predstavljaju brz i jednostavan način uklonjanja malja sa tela, posebno ako nemate vremena za depilaciju voskom. Ipak, njima treba pažljivo rukovati.Imajte u vidu da su brijači dizajnirani za kratkotrajnu upotrebu jer brzo postaju tupi, te mogu izazvati posekotine i brojne infekcije kože, piše Dejli mejl.


Foto: B92

Preporuka stručnjaka je da brijač zamenite novim nakon pet do deset puta korišćenja. Problem sa starim brijačima je to što oni mogu postati idealno mesta za razmnožavanje bakterija, što znači da ako se posečite postoji rizik od nastanka infekcije.

 

Jedna od najčešćih bakterijskih zaraza je Staphylococcus aureus (zlatni stafilokok) infekcija. Ovo je infekcija kože koja se obično manifestuje kao bolan osip ili grozdić koji nastaje po površini. Pored toga, ako su brijači ostali mokri ili ako ih ne operete dobro nakon upotrebe, postoje velike šanse da im obezbedite mikrobe koje mogu izazvati gljivične infekcije.

Dermatolog Vitni Bov rekao je za "Rafinery29" da ako primetite da je oštrica počela da rđa, da se urezuje ili trza na koži jasan je znak da je "vreme da bacite brijač".


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.