Kako se dijelila Čađina cisterna kiseonika: Pola za bolnicu, pola za livnicu?!


Objavljeno: 2021-10-15 12:48Istraga u aferi 'Kiseonik' koju pod komandom Specijalnog tužilaštva provode pripadnici Mupa Republike Srpske došla je do šokantnih otkrića koja su iznenadila i najiskusnije među inspektorima. 


Foto: Kako se dijelila Čađina cisterna sa kiseonikom: Pola za UKC RS, pola za livnicu "Jelšingrad"?!

Pregledom poslovnih knjiga i dokumenata preduzeća TGT Tehnogas nepobitno utvrdili da je cisterna TGT-a sa 14 tona industrijskog kiseonika polovinu prevezla na Univerzitetsko klinički centar, a pola u livnicu Novi Jelšingrad!


Ovo je do sada i najdirektnija potvrda da je uvožen i distribuisan tehnički kiseonik, ali i da je bahatost odgovornih bila tolika da se nisu ni trudili da to prikriju.


Izvor blizak istrazi tvrdi kaže da je u početku istrage bilo dosta skeptičnih inspektora, tužioca i ljudi iz struke koji nisu mogli da povjeruju da bi bilo ko bio u stanju ili u mogućnosti da izvrši takva krivična djela, ali na kraju su činjenice i dokazi iznenadili i najiskusnije među njima, koji su se tokom radnog vijeka nagledali svakakvih vrsta zločina.


Pored toga što je kisik za livnice i varioce upotrebljavan na UKC kao medicinski, istraga je otkrila da se kralo i na industrijskom kiseoniku, jer su polovinu cisterni, koje su dijelili sa Jelšingradom, upisivali u knjige kao punu cisternu.


Odgovorni na UKC Republike Srpske kao i odgovorni u preduzeću TGT Tehnogas imaće po svemu sudeći još mnogo toga da objasne istražnim organima, a činjenica je da je istraga još uvijek u toku i da je izvjesno da će biti još dokaza. Inspektori i tužioci koji su uključeni u istragu, prema našim izvorima, potpuno su revoltirani razmjerama marifetluka, bahatosti i potpunoj nebrizi za zdravlje pacijenata, ali i još više iznošenjem neistina i pokušajima uticanja na javnost od strane aktera ove afere.


Izvor: BN

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.