Kako izbeći svađe za praznike


Objavljeno: 2018-01-02 22:01:00Parovi se često svađaju onda kada imaju najviše slobodnog vremena- za vreme praznika. Ovo su najčešće tačke koje iskusno možete da izbegnete.


Foto: YouTube screenshot

Trošenje na poklone

Budžet za poklone redovno je tema svih rasprava uoči i posle praznika. Dok jedna strana želi da se troši manje, uvek postoji i ona strana koja podstiče trošenje.

Rešenje: Ako ste za Novu godinu potrošili previše, "stisnite" se za Božić.

 

 

Kućni poslovi

Uz standardno čišćenje i kuvanje, na spisak se dodaju i obaveze oko pripreme svečane trpeze. Bez adekvatne pomoći partnera gomila se stres zbog količine posla pa je nepravedna raspodela poslova često povod za svađu.

Rešenje: Obavezno napravite spisak i rasporedite obaveze.

 

 

 

Prisilna druženja

Deo praznika su i posete porodice i prijatelja. To takođe izaziva trzavice, često se poteže pitanje ko su čiji gosti, neke netrpeljivosti izbijaju u prvi plan, pa se rasprave često pretvore i u sukobe.

Rešenje: I oko ovoga napravite spisak, gde i kada idete ili ko vam kada dolazi u goste. Bukvalno pište kad činite, kad vam se čini da biste mogli da trgujete u dogovoru.

 

 

Najbolji praznik

Mnogi ljudi žele da sve bude savršeno tokom praznika, ali to je jednostavno nemoguće. Velika količina obaveza koje sebi nametnemo tih dana stvara nervozu i tada lako dolazi do raznih nezgoda.

Rešenje: Opustite se. Svaki praznik je neponovljiv doživljaj i koliko god da planirate nešto će se neplanirano desiti. U tome je čar.

 

 


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.