Kako će Megan da se uklopi u kraljevsku tradiciju rađanja?


Objavljeno: 2018-08-06 15:37:00Mada ostrvski mediji licitiraju njenom trudnoćom, Megan Markl ovu vest nije potvrdila. Ipak, dok svet čeka novu kraljevsku bebu, mediji su objavili kako izgledaju detalji kraljevskog protokola kada je trudnoća u pitanju.Iako je trudnoća mnogim ženama jedan od najlepših perioda u životu, ako odluči da rodi dete vojvotkinja od Saseksa Megan Markl neće moći da uživa u nekima od čari blaženog stanja.


Foto: YouTube screenshot

Zbog strogih kraljevskih pravila, kako kaže stručnjak za tradicije kraljevskih porodica Viktoria Arbiter, običaj darivanja majke i deteta pre porođaja, koji je inače posebno popularan u SAD-u, njima je nezamisliv. Megan sigurno neće moći da okupi porodicu i prijateljice da uz tortu i poklone proslave trudnoću i skori dolazak deteta.

 

Proslava i darivanje

 

"Obzirom da je britanska kraljevska porodica jedna od najbogatijih u Evropi, tako nešto bi bilo nezamislivo i neprilično. Ne postoji ništa što ne mogu sami da kupe", kaže Arbiter, koja uprkos glasinama i medijskim natpisima sumnja da je Pipa Midlton (34) svojoj sestri vojvotkinji Kejt Midlton (36) organizovala zabavu darivanja uoči rođenja njihovog prvog deteta princa Džordža (5). Iako darivanje deteta u Velikoj Britaniji baš kao ni u ostatku Evrope i nije neizostavan događaj, trudnicama u SAD-u to mnogo znači i deo je tradicije.

 

Strogo ograničena putovanja

Trudnicama se svakako ne savetuje putovanje avionom, ali je kod kraljevske porodice ta zabrana još izraženija. Kejt Midlton je putovanja u trudnoći morala da svede na minimum i samo je jednom u tri trudnoće letela avionom.

 

Pol deteta mora biti tajna

 

Iako mnogi nisu verovali, vojvotkinja Kejt i princ Vilijam navodno ni za jedno dete pre rođenja nisu znali pol. Izvor blizak paru je za "The Sun" još uoči Kejtine prve trudnoće rekao da oni s nestrpljenjem iščekuju dan porođaja da bi saznali jesu li postali roditelji dečka ili devojčice.

 

Medicinski tim koji brine o trudnici

 

Megan bi, kao i Kejt, u trudnoći i za vreme porođaja uz sebe trebala da ima tim medicinskog osoblja koji bi pratio da trudnoća i porođaj prođu u najboljem redu. Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton je uz sebe za sve tri trudnoće imala ekipu u kojoj su bili ginekolog, tri babice, tri anesteziologa, četiri hirurga za slučaj carskog reza, četiri pedijatra i laboratorijski tehničar.


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.