Kafa bez šećera za mršavljenje


Objavljeno: 2018-02-02 15:30:00Australijska dijetetičarka Melani Mekgris objašnjava kako kafa može da vam pomogne da izgubite masne naslage i ubrzate metabolizam.Šta ako vam kažemo da osim što vas kafa može razbuditi i osvežiti svojim ukusom, ona vam takođe može pomoći da izgubite kilograme?


Foto: YouTube screenshot

 

Dijetetičar Melani Mekgris smatra da kafa može da vam pomogne da smršate, ali i da ubrza vaš metabolizam. "Suprotno onome što većina ljudi misli, konzumiranje kafe nije loše za vas sve dok ne dodajte šećer u nju", kazala je Melani za "Femail".

 

 

Melani objašnjava da je zapravo kofein u kafi zadužen za urbzavanje metaboličkih procesa u organizmu. "Ako konzumirate nekoliko šoljica kafe dnevno ubzaćete svoj metabolizam." Kofein je postao jedna od najkomercijalnih suplemenata za sagorevanje masnoće jer pomaže pokretanje masti iz masnih tkiva i ubrzava metabolizam.

 

 

Zanimljivo je da većina proizvoda za gubljenje kilograma kao ključni sastojak sadrže kofein, ili neku vrstu kofeina. Mnogo je jetinije i efikasnije da pijete kafu ili zeleni čaj, nego da uzimate neko od tih sredstava. Što se tiče količine, Melani ističe da ne bi trebalo da pijete više od četiri kafe na dan, ali da je nikako ne šećerite. Mleko je dozvoljeno, jer u kafi možete uzeti dnevnu dozu.


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.