Japanski bend otpevao hit sa Balkana! (video)


Objavljeno: 2020-01-27 22:55Romski bend iz Japana Pyramidos, koji neretko svira melodije sa Balkana, preradio je i pesmu Niška Banja. U svom stilu su izveli jednu od najpoznatijih pesama sa juga i skoro celu je otpevali na srpskom jeziku.


Foto: Pyramidas bend

U ovom bendu kažu da su pesmu Niška Banja čuli prošle godine, da im se svidela, te da su želeli da je obrade zbog prave balkanske atmosfere.

 

- Pesmu smo čuli prošle godine i odlučili da je obradimo jer ima pravu balkansku atmosferu. Od svih verzija pesme, posebno nam se sviđa izvedba Olivere Katarine (iz filma Sakupljači perja) - kažu iz benda.

 

Kako su napisali u biografiji na Tviteru, oni su bend iz Tokija koji svira balkansku muziku u jedinstvenom aranžmanu i dodaju da su do sada imali tri uspešne turneje u ovim krajevima.

 

 

Na spisku numera kojima su se Japanci poigrali, pored pesme „Niška Banja“ našla se i numera „Makedonsko devojče“, ali i “Šote mori šote”, grčka “maria Me Ta Kitrina” i druge pesme iz regiona...

 

Podsetimo, i ranije je ova ritmična melodija, koju je napisao jedan od najsvestranijih ljudi bogate niške čaršije Dušan Cvetković čika Duca, ​​​bila izazovna izvođačima i horovima širom sveta, a našla se i u holivudskom filmu.


Izvor: Južne vestiCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.