"> " />


Japanska kuća kafe nudi šoljicu kafe staru 22 godine!


Objavljeno: 2019-09-23 18:45Japanska kuća kafe "Munch", u Osaki u Japanu, verovatno je jedino mesto na svetu gde možete uživati u šolji sveže skuvane kafe stare 22 godine...


Foto: ilustracija

Ali pod jednim uslovom a to je da ovu šoljicu kafe sebi možete priuštiti , jer šoljica kafe će vam "ispiti" iz džepa ogromnih i neverovatnih 914 američkih dolara.!

 

Kanji Tanaka, vlasnik i jedini zaposleni u kući kafe "Munch", uvek je stavljao kafu u frižider da bi odmah mogao poslužiti kupcima, tako je jednom zaboravio jednu seriju kafe u frižideru više od pola godine. Tu kafu nikako nije mogao poslužiti kupcima, ali pre nego što je odlučio da je baci odlučio se na jedna srk te kafe stare godinu dana i videti kako ima ukus.

 

Na njegovo iznenađenje, kafa je i dalje dobra i dobila je poseban ukus! Kada je otkrio da je njegova višemesečna stara kafa još uvek pitka, a koje je čuvao u malim drvenim bačvama koje su retkost u Japanu. Dobio je ideju za prodaju i reklamu takve kafe Tanaka se pitao šta mogu učiniti za njegovu kafu.

 

Dobio je ideju tako što je iskoristio više od 20 godina staru kafu. Kada je probao imala je sladak ukus, gotovo poput sirupa. Tako je Tanaka počeo svoj "novi biznis" prodaju kafe stare 22 godine Počeo je koristi sirova zrna kafe stara 22 godine, koje sam melje i peče.

 

A kafu priprema na svoj način . U osnovi, kafu ubaci u filter i natoči vruću vodu preko njega. Tanaka sipa vodu u šoljicu kafe vrlo sporo, tako da u stvari proces traje 30 minuta da prva kapi tečnosti padne u posudu ispod filtera. On tvrdi da se na ovaj način kafa kuva na pari, što pokazuje njenu aromu i slatkoću, a istovremeno eliminiše i njenu gorčinu.

 

Kafa se zatim čuva u onim malim drvenim bačvama koje Tanaka koristi decenijama. Starinska kafa se servira direktno iz tih malih drvenih kaca, pomoću ugrađenih slavina, i sipa u jedinstvenu mesinganu mini šoljicu.

 

Inače u svojoj radnji on prodaje i "običnu kafu"po ceni 10 pa do 20 dolara.

Pogledajte video o ovoj specijalnoj kafi, načinu pripreme i poluženja. 

 


Izvor: zanimljivostidana.comCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.