Izradio drveni tenk T-34 u prirodnoj veličini!


Objavljeno: 2019-05-13 16:34:00Muhamadšarif Jalilov koji živi u Rusiji i po zanimanju stolar napravio je drvenu verziju sovjetskog tenka T-34 (kog možete videti u videu ispod)...


Foto: zanimljivostdana.com

Tadžikistanski stolar živi u ruskom gradu Tuli,istorijskom centru oružane industrije koji se nalazi južno od Moskve i na predlog prijatelja odlučio je da napravi drveni tenk.

 

"Rekao mi je prijatelj- hajde, napravi T-34, to niko do sada nije napravio" rekao je Jalilov lokalnoj televiziji TeleTula.

 

Jalilovu je trebalo je tri godine rada u slobodno vreme, dok je za kupovinu drvene građe - materijala potrošio je oko pola miliona rubalja (7.700 dolara)

 

"Nije poenta u novcu, već u uzbuđenju koje osećam dok to radim. Ono što drugi troše na piće i cigarete, ja trošim na tenk. To mi pričinjava zadovoljstvo"., kazao je Muhamadšarif za televiziju Muhamadšarif, koji već sedam godina živi u Tuli i potiče iz stolarske porodice u Tadžikistanu, kaže da nije morao da gleda nikakve skice: "Sve mi je u glavi".

 

Njegov odlazak do tenka T-34 koji se nalazi u parku u Tuli kako bi izmerio veličinu točkova naveo je sumnjičave prolaznike da pozovu policiju. Kaže da je najteži bilo raditi na gusenicama i točkovima, ali jedina stvar koju nije mogao sam da uradi je da pokrene tenk.

 

Na sreću, uspeo je da ubedi svog ujaka, mehaničara koji radi u Lenjingradskoj oblasti, da mu pomogne: "Godinu dana me gnjavi da dođem i ugradim motor, tako da sam ove godine odlučio da mu pomognem". On je i podesio točkove ispod šasije, jer drvene gusenice nisu praktične. Zbog ovog rada Muhamadšarif je postao poznat u Rusiji i u vestima u Tadžikistanu.

 

Pogledajte video:

 


Izvor: zanimljivostidana.com
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.