Izmislila putovanje, a poverovalo joj 200000 ljudi!


Objavljeno: 2018-03-21 20:32:00Većina ljudi u današnje vreme u stanju je lako da poveruje u, manje-više, sve što se objavi na društvenim mrežama. To dokazuje i slučaj jedne blogerke koja je u potpunosti izmislila svoje putovanje u Diznilend.


Foto: Disneyland

 

Blogerka Karolin Stič, koja svoje postove, koje na društvenim mrežama prati 189.000 ljudi, objavljuje pod imenom @theslowtraveler, odlučila je da sprovede socijalni eksperiment.

 

Pretvarajući se da joj je 22. rođendan, ona je objavila da će ga proslaviti putovanjem u Kaliforniju.

 

Navela je da će to putovanje predstavljati "njenu sopstvenu bajku" i da, zbog toga, obavezno planira da poseti zamak Uspavane Lepotice.

 

Sledećeg dana na Instagramu je postavila fotografiju na kojoj stoji ispred zamka, koja je dobila više od 18.000 lajkova.

 

Ono što je, međutim, ovde neobično jeste to što u veoma posećenom zabavnom parku nema nikoga osim nje.

 

U stvarnosti, Karolin niti ima 22, niti je slavila rođendan u Diznilendu. Tridesetdvogodišnja blogerka je iskoristila svoju savršenu veštinu obrade fotografija, ne bi li ispitala reakcije svojih pratilaca.

 

Ideju za takvo nešto dobila je kada je, jednom prilikom, na Instagram postavila jednu prilično izmenjenu foto-montažu, a da to baš niko nije primetio, uključujući i njenu mamu, piše Independent.

 

U komentaru na ceo "eksperiment", Karolin Stič je zaključila da su današnji društveni mediji veoma sposobni da nešto što je veoma nerealistično predstave kao potpuno istinito, čim je njoj uspelo da toliki broj pratilaca uveri da je 10 godina mlađa i da se nalazi tamo gde nikada nije ni otišla.

 

"Instagram je zaista dobar kada su inspiracija i eskapizam u pitanju", zaključila je blogerka.


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.