Hotel u obliku gitare!


Objavljeno: 2019-11-16 22:38Džinovska rok gitara, koju možete da vidite u Fort Loderdejlu na Floridi, zapravo je jedinstveni luksuzni hotel. To je još jedno od neverovatnih arhitektonskih ostvarenja u svetu koje privlači ogromnu pažnju javnosti.


Foto: Hotel Seminole

Hotel, za koga kažu da je neverovatan, drugačiji, uzbudljiv, zabavan, da obogaćuje pop kulturu, deo je velikog projekta kompanije Hard Rok. Svake večeri, na "fasadi" gitare, uz živopisnu muziku odgirava se i spektakularni gitar lajt šou.

 

Dizajniran kao dve gitare naslonjene jedna na drugu, visine oko 140 metara, pravi je spektakl za sve koji ga ugledaju. Ima 35 spratova, 638 luksuzno opremljenih apartmana i soba, bazene, lagunu kao i Rok spa od 3.900 kvadrata jer se ceo hotelski kompleks nalazi na milju od plaže u Holivudu, mestašca nedaleko od Majamija i Fort Loderdejla.

 

Hotel, u kome se i nebo ogleda, ima i veliki kazino, sa 3.000 slot aparata, 193 stola za igranje i poker salu sa 46 stolova, koncertnu dvoranu sa 7.000 mesta, mnoštvo trgovina i pozorišnih dvorana.

 

 

U hotelu, podignutom na zemlji koja pripada Seminola Indijancima, postoje i velike prostorije za sastanke, kao i 19 restorana i 20 barova za najrazličitije ukuse.

 

Hotelu je pridodat naziv Seminole - jedinih Indijanaca na tlu SAD koji nikada u istoriji službeno nisu kapitulirali. Američka vlada im je priznala suverenitet nad plemenskom teritorijom.

 

Projekat izgradnje hotela gitare vredan 1.5 milijarde dolara, zajedno sa novcem za koncerte koji će dodatno u kompeks koji se prepoznaje iz aviona, privlačiti turiste iz svih delova sveta.

 

Na svečanom otvaranju krajem oktobra bili su Džoni Dep, Morgan Friman, Maroon 5, i brojne ličnosti svetskog džet seta, a početkom novembra u tom hotelskom kompleksu nastupili su Sting i Andrea Bočeli.


Izvor: B92Copyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.