Holistička masaža je sve popularnija


Objavljeno: 2018-01-13 10:54:00Holistička masaža je drevni, individualan tretman koji je specijalno kreiran za svakog klijenta. Ona je posebno usredsređena na emocionalno i duhovno blagostanje, a jednako utiče na oslobađanje toksina iz tela, kao i smirivanje bolova u leđima.


Foto: YouTube screenshot

 

Tehnika holističke masaže se koristila hiljadama godinama u Egiput, Kini I Indiji. Ajarveda, drevni indijski isceljiteljski tretman kombinuje ovu vrstu masaže sa biljnim ekstraktima, začinima i aromatičnim uljima. Holistička masaža je pojam koji se koristi u savremenoj i alternativnoj medicini da se objasni svaki terapetuski, isceljujući ili lični razvoj.

 

 

Ona kombinuje različite stilove, koje vrhunski holistički terapeti kombinuju i prilagođavaju trenutnim potrebama klijenta. Pored holističkih masaža u kojima se posebna pažnja posvećuje disanju, postoje i razne manuelne tehnike- relaks, akupresurna, triger point, šiacu, i sl.

 

 

Što se tiče benefita, osim što umiruje, oslobađa od umora i napetosti, holistička masaža aktivira parasimpatički nervni sistem, usporava rad srca i disanje. Posebno se preporučuje ljudima koji pate od anksioznosti, povišenog krvnog pritiska, bolova u vratu, leđima i krstima.


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.