HRVATSKA: Provalio u kuću zbog pljačke, pa ostao u njoj da živi!


Objavljeno: 2020-06-26 14:37U Hrvartskoj pre par danapojavio se neobičan policijski slučaj. Muškarac provalio u kuću u vlasništvu nemačkog državljanina i u njoj se potpuno odomaćio


Foto: Provalio pa se uselio!

Hrvatska policija je prošlog četvrtka oko 22 sata dobila poziv od zabrinutih građana da je možda provaljeno u kuću u naselju Šegalini, u opštini Oprtalj.

 

Po prijemu poziva građana, policajci su obišli to mesto i primetili razbijen prozor na kući. A u samoj kući su zatekli 34-godišnjaka kojeg su odmah uhapsili.

 

Ispostavilo se da je ranije tokom meseca provalio u kuću u vlasništvu nemačkog državljanina u kojoj se potpuno odomaćio. Kako piše Glas Istre, policajci su ga u kući zatekli u donjem vešu. Gledao je televiziju, a u kući je redovno i kuvao.

 

Međutim, ni to nije sve. Provalio je u zaseban stan na spratu kuće, iz kog je ukrao novac, papuče i ključ automobila Mini Kuper, nemačke registarske oznake, s kojim se dan pre hapšenja vozio po Oprtlju i okolnim mestima.

 

Pročitajte još: Provalnik zaboravio ključeve i telefon na mestu pljačke

 

Umažanin, policiji od ranije poznat po imovinskim deliktima, po završetku kriminalističkog istraživanja je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Određen mu je istražni zatvor.

 

Prijavljen je zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela teška krađa i neovlaštena upotreba tuđe imovine.


Izvor: NovostiCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.