Google Assigments Tool za prepoznavanje plagijata


Objavljeno: 2019-08-15 14:36Nastavnici i profesori imaće lakši posao prilikom pronalaženja plagijata, ali će i učenici i studenti imati mogućnost da lakše prepoznaju da li su slučajno kopirali nečiji rad. U tome će im pomoći novi Google-ov Assigments alat, koji predstavlja unapređenu verziju njegovog CourseKit softvera.


Foto: Y-Boychenko

Na svom osnovnom nivou, ovaj softver omogućava nastavnicima da kreiraju zadatke koji će biti poslati učenicima i studentima. Na primer, ako učenici dobiju zadatak da napišu esej o nekoj temi, svako od njih moći će da pokrene "originality report" koji će pokazati da li u dokumentu ima delova koji su plagijati. Kada vrate gotov zadatak, istu proveru mogu da urade i nastavnici, koji će biti u mogućnosti da provere da li je deo rada kopiran, kao i odakle je kopiran. Tokom provere prate se sve postojeće web stranice, kao i desetine miliona knjiga, prenosi PC Press.

Ideja koja stoji iza ovog projekta je da učenici možda mogu da zaborave da citiraju delove rada koje preuzimaju od drugih, pa će ih on upozoriti pre nego što svoj rad pošalju nastavnicima i profesorima. Učenici mogu da tri puta izvrše proveru po jednom dokumentu. Nakon treće provere, učenici neće moći više da edituju dokument.


Izvor: PC Press, LIFEHACKERCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.