Godinu dana bez kupanja?


Objavljeno: 2017-04-22 23:58:00Svima nam se ponekada, u žurbi, dogodilo da se ne okupamo ili ne istuširamo. To svakako može da bude neprijatno, ali šta bi nam se stvarno dogodilo kada se ne bismo okupali celih 365 dana?


Foto: THreePullpa.com

 

Nije teško zaključiti da to ne bi bilo ni malo prijatno.SmradSkupljene bakterije i mrtva koža bi se pomešali sa znojem i prizveli veoma neprijatan miris.InfekcijeOgrebotine i posekotine bi se, zbog velike količine bakterija, mnogo brže inficirale.IzraslineMrtva koža bi se, na masnijim delovima tela, pomešala sa telesnim uljima. To bi se, potom, inficiralo, pa bi se pojavile različite izrasline.Osip, upale, gljiviceUpale i svrab, koji bi se pojavili, bili bi mnogo bolni. Mrtva koža među nožnim prstima bila bi pogodna sredina za razvoj gljivica.Svrab glaveKosa bi se uplela, a mešavina njene masnoće, mrtve kože i prljavštine bi izazivala jak svrab.

Doktorka Kameron Roksar, dermatolog sa njujorške klinike Mt. Sinai Medical Center, kaže da bi čoveku u takvom stanju trebalo oko godinu dana da se vrati u normalu, dok bi oporavak kože potrajao nekoliko nedelja.


Izvor: indy100.com
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.