GEJTS: Pandemija za bogati svijet gotova do kraja 2021.


Objavljeno: 2020-08-10 10:13Suosnivač Microsofta Bil Gejts procjenjuje da će pandemija virusa korona za bogati svijet biti završena do kraja 2021. godine, ali da će ostalima biti potrebno više vremena za oporavak.


Foto: Bill Gates

“Inovacije u dijagnostici, terapijama i vakcinama su impresivne. Zbog toga smatram da u bogatom svijetu možemo okončati pandemiju do kraja 2021. godine, a za ostatak svijeta do kraja 2022. godine”, izjavio je Gejts, prenosi američki sajt CNET.
Gejts finansira medicinsko istraživanje i programe za vakcine putem svoje Bill & Melinda Fates Fondacije. Svjestan je da je pandemija sve zemlje svijeta vratila nekoliko godina unazad kada je riječ o ekonomskom rastu, borbi protiv HIV-a, malarije, piše Investitor.me.


Gejts je kritikovao američki sistem testiranja na virus korona, kao i način na koji se američki predsjednik Donald Tramp i njegova administracija nose sa situacijom. Otvoreno je rekao da je visok broj slučajeva virusa korona u SAD rezultat nedovoljnog testiranja i praćenja kontakata, kao i nenošenja zaštitnih maski.
Gejts vjeruje da će vakcina biti razvijena, ali da će zbog različitih problema uključujući proizvodnju moći da pomogne samo bogatijim zemljama.

 


Izvor: Agencije

Copyright © 2015-2022 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.