Francuska zabranjuje mobilne telefone u školama!


Objavljeno: 2018-06-07 14:36:00Djeca zavisna od mobilnh telefona u Francuskoj moraće da idu u škole bez njih na osnovu zakona, koji je ministar obrazovanja nazvao mjerom odvikavanja.


Foto: Deca postala zavisna od mobilnih telefona

 

Više od 90 odsto djece stare 12 i više godina imaju mobilni telefon u Francuskoj, prenio je Rojters. zakona, koji je ministar obrazovanja nazvao "mjerom odvikavanja".

 

"Mobilni telefoni su tehnološka prednost, ali ne mogu da monopolizuju naš život", izjavio je ministar obrazovanja Žan-Mišel Blanke za LCI njuz kanal. zakona, koji je ministar obrazovanja nazvao "mjerom odvikavanja".

 

"Ne možete pronaći svoj put u svijetu tehnolohije ako ne umijete da čitate, pišete, brojite, poštujete druge i radite kao tim", istakao je on. zakona, koji je ministar obrazovanja nazvao "mjerom odvikavanja".

 

Vladajuća stranka je podnijela amanadman na osnovu koga bi bez telefona trebalo da budu i profesori, na šta je ministar odbrane reagovao riječima da misli da to nije neophodno. zakona, koji je ministar obrazovanja nazvao "mjerom odvikavanja".

 

Iz učiteljskog sindikata UNSA Stefan Kroše je rekao za RTL da je to uvreda za odraslo osoblje i da predstavlja bezbjednosni rizik. zakona, koji je ministar obrazovanja nazvao "mjerom odvikavanja".

 

Pristalice zakona kažu da korišćenje pametnih telefona među djecom pojačava sajber maltretiranje, olakšava pristup pornografiji i ometa sposobnost mladih da se integrišu u društvo.


Izvor: Nezavisne
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.