Evropa dobija sklonište za cirkuske slonove


Objavljeno: 2018-06-11 21:26:00Grupe za odbranu prava životinja saopštile su da će u Evropi otvoriti prvo utočište za bivše cirkuske slonove.Organizacije Vorld Enimal Protekšn (World Animal Protection) I Elefant Hejvn (Elephan Haven) su saopštile da će utočište biti napravljeno u centralnoj Francuskoj u oblasti Limuzen i da će neki njegovi delovi već ove jeseni biti upotrebljivi.


Foto: B92

Projekat je osmišljen posle lobiranja u parlamentu Danske koji je nedavno zabrani upotrebu divljih životinja u cirkusima. Kako se navodi još 14 evropskih zemalja nedavno je sprovelo slične zabrane i mnoge od njih stupaju na snagu ove godine. U cirkusima u Evropi je više od 100 slonova.

 

Toni Ferhulst iz organizacije "Elefant Hejvn" rekao je da slonovi nemaju gde da odu kada prestanu da ih koriste u cirkusima i da su oni zadovoljni da mogu da im pruže sigurno utočište. "Danska posvećenost tome da zabrani slonove u cirkusima je ogromna pobeda za nas i deo lančane reakcije širom Evrope da se prekine patnja tih veličanstvenih životinja", rekao je direktor organizacije Vorld Enimal Protekšn.


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.