Elektrostimulacijom protiv depresije


Objavljeno: 2017-10-28 12:17:00Koliko puta ste ustali na levu nogu i posle lošeg dana rekli da ste depresivni? Pogrešili ste... Možda vam je jednostavno potreban tretman elektrostimulacijom,koji se pokazao vrlo uspješnim,a od skoro se primjenjuje i u regionu.


Foto: YouTube screenshot

 

-Jedno jutro sam se probudio i primetio sam da sam se pretvorio u bubašvabu'. Kada Kafka napiše tako nešto, onda njega proglase za velikog pisca, a kada se običan čovek probudi i oseti da se pretvorio u bubašvabu, onda je to klinička depresija, kaže advokat Dragoslav Manić, koji već osam godina vodi bitku sa ovom bolešću.

 

 

 

Depresija je mnogo ozbiljnija i pogubnija nego što mnogi misle. Osam godina Dragoslav se budio bez želje da nastavi dan. "Stanje duše koje proizvodi veliki očaj i gubitak motivacije, socijalnu inertnost i besmisao. Jedno od najstrašnijih stanja je buđenje ujutro, osećaj je takve teskobe i straha i bola u centru organizma, prosto je zapanjujuće da čovek može da se usudi da krene."

 

 

 

Profesor Tihomir Ilić, neurolog i klinički neurofiziolog, kaže da se u medicinskom smislu depresija smatra duboko patološkim neraspoloženjem koje se suštinski razlikuje od naših trenutnih nezadovoljstava i zadovoljstava.

 

 

 

-Danas razumemo i znamo i vrstu biološke podloge, šta se menja u mozgu obolelog. Generalno, takve osobe socijalno lošije funkcionišu, gube apetit, menjaju obrazac sna, što se kod nekih osoba ispoljava nesanicom, a kod drugih prekomernim povlačenjem u san i spavanje.

 

 

Poslednjih nekoliko godina tretman elektrostimulacijom sprovodi se i kod nas i smatra se najuspešnijim kada je u pitanju depresija.


Izvor: b92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.