EX-YU: Ribolovačka strava, ulov koji ledi krv u žilama!


Objavljeno: 2019-05-09 12:51:00Iako volimo da se hvalimo našim rekama i prelepom prirodom, činjenica je da smo prema njima često jako nemarni. Otpada i smeća ima na obali većine reka i u njima, o čemu svedoči i fotografija obajvljena na Fejsbuk stranici Ribolov Srbija.


Foto: Facebook

 

Fotografija je uslikao ribolovac koji je toga dana umesto ribe iz vode izvukao ručnu bombu. Da, dobro ste pročitali - ručnu bombu.

 

Nije jasno da li je bomba prava (kao što izgleda) ili je reč o plastičnoj igrački, ali sigurno je da ribolvcu koji ju je izvukao na površinu nimalo nije bilo prijatno kada je video se zakačilo za mamac.

 

- Na stotine bombi mi je prošlo kroz ruke, ali ovakvu bombu jos nisam video. Liči na kinesku igračku - naveo je jedan komentator na Fejsbuku.

 

 

Drugi piše da je u pitanju samo dobar štos i da srećom nije prava, a neki su se i našalili: "Ja mislim da je zabrana pecanja bombi, odmah je treba vratiti nazad".

 

Bilo je i oni koji su se zabrinuli, pa čak i kolega pecaroša koji su ga savetovali da istog trenutka pozove policiju.

 

- To je moglo i nečije dete, ne daj Boze, da upeca...

 

Jedno je jasno - i da je prava i da je lažna, nije joj mesto u reci. Zapravo nije ničemu što priroda nije u nju smestila - ribe i biljke.

 

Inače, bacanje dinamita, pa i bombi, nažalost, jedan je od poznatijih načina krivolovaca da dođu do ulova.


Izvor: Blic
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.