ESTRADA: Zvezde sa osam razreda škole!


Objavljeno: 2016-09-01 12:52:00Kada smo mali, roditelji nam uglavnom govore da bez škole nećemo postići ništa u životu. To često i jeste tačno i to je nešto što bi i trebalo govoriti deci, ali kao što svako pravilo ima izuzetak, tako i ovo. Verovali ili ne, neki od najpoznatijih izvođača na našoj estradi nemaju ništa više od osnovne škole.


Foto: RTV BN

Među starijom gardom pevača koji su ostali samo na osam razreda nalaze se Era Ojdanić i Esma Redžepova, a prate ih nešto mlađi Vesna Zmijanac, Ljuba Aličić, Hasan Dudić i Zlata Petrović.


Baki B3 je na primer takođe završio samo "osnovnjak", a dva ubedljivo najskandaloznija imena u toj kategoriji su sledeća: Dara Bubamara i Severina Vučković.

Dve pevačice koje su na vrhuncu slave poslednjih godina predstavljaju primer mnogim devojkama, a nadamo se samo da će roditelji onih najmlađih biti dovoljno ubedljivi u argumentima da treba gurati učenje, a ne ugledati se na Daru i Seve.

Od najpopularnijih dama estrade koje su otišle ipak korak dalje i završile srednju školu, tu su Jelena Karleuša, Dragana Mirković i Mira Škorić, koje su završile trgovačku. Ekonomsku je uspešno privela kraju Vesna Vukelić Vendi, dok se gimnazijskom diplomom mogu pohvaliti Nataša Bekvalac, Goca Tržan i Ana Bekuta. Frizerka po zanimanju je Seka Aleksić.

Naravno, Ceca Ražnatović je ipak u centru pažnje i kada je u pitanju obrazovanje. Nije završila ni najveće škole, niti najmanje, ali jeste najzanimljiviju: Srednju veterinarsku!


Izvor: RTV BN
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.