ES -100 uređaj koji meri koliko vaše telo miriše ili smrdi


Objavljeno: 2018-07-09 15:56:00Svi znamo kada dođe leto da je neprijatan telesni miris - smrad, realnost letnje svakodnevnice . Da bi saznali da li vaše telo miriše ili smrdi tu je japanski uređaj Tanita ES-100 uređaj koji će utvrditi koliko vaše telo miriše ili smrdi...


Foto: pcaxe.com

Tanita, kompanija iz Japana, proizvela je gedžet (uređaj) koji meri vaš "smrad" odnosno koliko mirišite ili smrdite. Gadget (uređaj) meri vaše mirise u rasponu skale intenziteta 0 do 10 (ako ste na nuli, nema brige vi mirišete, međutim, ukoliko ste na desetki, u pitanju je crvena uzbuna , to jeste, mnogo smrdite).

 

Tanita ES-100 radi na sličnom principu kao i policijski tkz "balon". S tim što ovaj uređaj ne meri alkoholne, već parametre koji ukazuju na vonj odnosno čestice substanci i nakon 10 sekundi dobjate rezultate. 

 

Japanski uređaj za "smrad" ES-100 funkcioniše tako što uključite uređaj, okrenete senzor i uperite ga na deo vašeg tela koje biste hteli da proverite.

 

Takođe ovaj japanski uređaj kazuje i da li je korisnik preterao sa parfemom ili kolonskom vodom, što ume da bude jednako smrdljivo koliko i neprijatan miris- vonj.

 

Zamenjivi senzor Tanita ES-100 uređaja može izdržati do 2.000 upotreba ili oko godinu dana.

 

Iz kompanije Tanita smatraju da će osobe u 40-im i 50-tim godinama najviše biti zainteresovane za ES-100, Prodaja ES-100 već je krenula a cena mu je oko 125 dolara.


Izvor: zanimljivostidana.com
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.