Draganu Bjelogrliću prijeti šest mjeseci zatvora


Objavljeno: 2021-11-27 11:01Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni predlog protiv Dragana Bjelogrlića za krivično delo nasilničko ponašanje član 344 stav 2 Krivičnog zakonika i predložilo kaznu zatvora od šest meseci – potvrđeno je u ovoj pravosudnoj instituciji. 


Foto: Dragan Bjelogrlić

Kako nezvanično saznajemo, Bjelogrlić je posredstvom svog advokata ponudio primenu načela oportuniteta, odnosno da okrivljeni plati ‪100.000‬ dinara u dobrotvorne svrhe, a da ne bude krivično gonjen, ali je tužilaštvo taj predlog odbilo i optužilo ga.

 

Podsetimo, glumac Dragan Bjelogrlić (57) oko 4 časa posle ponoći, 23. avgusta u niškom hotelu "Ambasador", napao je režisera Predraga Gagu Antonijevića.

 

Nakon napada na Antonijevića Bjelogrliću je bilo određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je počinio nasilničko ponašanje, a sutradan je iz KP zavoda u Nišu, gde je prenoćio, priveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

 

Nakon saslušanja na kojem je, kako je saopšteno, priznao da je nasrnuo na režisera i izrazio kajanje zbog toga, OJT je ukinulo meru zadržavanja i Bjelogrlić je pušten da se brani sa slobode, uz napomenu da se pretkrivični postupak protiv njega nastavlja.


Izvor: Novosti

Copyright © 2015-2022 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.