Dodik za tursku TV: 'Ono za šta se ja zalažem je Bosna i Hercegovina!' (video)


Objavljeno: 2021-03-25 09:28Odgovarajući na pitanje da li želi da otcijepi Republiku Srpsku, Dodik je rekao, da to nije tačno i da je izvučeno iz konteksta. 


Foto: Milorad Dodik

"To je izvučeno iz konteksta i ono za šta se ja zalažem je Bosna i Hercegovina".


Želim Bosnu i Hercegovinu bez međunarodnog prisustva u vidu visokog predstavnika i BiH koja poštuje Dejtonski sporazum. Zemlja je zarobljena od strane međunarodne zajednice koja želi od BiH da pravi eksperiment i da ne uvažava realnost", rekao je Milorad Dodik na turskoj drzavnoj televiziji, TRT World.


"Zalažem se za dogovor između sva tri naroda, a ako nema dogovora onda mogu i da se podijele. Mir je najvažnija riječ na Balkanu i najvažnije je da je BiH u miru", kazao je, između ostalog, Dodik.


Na pitanje zašto je nedavno izjavio da su Bošnjaci nesretan narod Dodik je kazao da je to zato jer nemaju adekvatnu političku elitu koja bi se zalagala za svoj narod i radila u njegovom interesu.


"Bošnjaci su dobar narod i imam mnogo prijatelja Bošnjaka, kao što imam i loših Srba oko sebe. Pomalo je nesretan jer ih njihove političke elite drže na stereotipima", dodao je Dodik.


Dodik je govorio i o nedostatku vakcina, o tome zašto Bosna i Hercegovina zaostaje u nabavci vakcina, te o bliskoj saradnji između Turske i BiH i aspektima na kojima misli da treba još unaprijediti saradnju.

 


Izvor: BN

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.