Dodik čestitao Bajdenu!


Objavljeno: 2020-12-16 19:16Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku SAD Džou Bajdenu povodom pobjede na izborima.


Foto: Dodik čestitao Džou Bajdenu

"U kapacitetu predsjedavajućeg Predsjedništvu BiH, kao i predstavnika srpskog naroda u ovoj instituciji, čestitam na izbornoj pobjedi i osvojenom mandatu na jednoj od najvažnijih i najuticajnijih funkcija u svijetu - funkciji predsjednika Sjedinjenih Američkih Država", istakao je Dodik u čestitki.


On je naglasio da su SAD, s kojima srpski narod dijeli prijateljstvo i savezništvo duže od jednog vijeka, jedan od autora i garanata Dejtonskog mirovnog sporazuma, usaglašenog u Vazduhoplovnoj bazi Rajt-Peterson, u blizini Dejtona, država Ohajo, koji je zaustavio krvoproliće i građanski rat u BiH 1995. godine, i uspostavio ustavno-pravni sistem u BiH baziran na ravnopravnosti dva entiteta i tri konstitutivna naroda.


Dodik je podsjetio da se datum usaglašavanja, 21. novembar, slavi kao važan praznik u Republici Srpskoj, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjedništva BiH.


"Jasno je da je za srpski narod, i mene lično, neprihvatljivo obilježavanje 25. novembra, datuma preuzetog iz prethodnog, komunističkog režima SFRJ, kao i datuma koji je najavio početak građanskog rata u BiH, 1. marta, tim više što BiH nema definisan niti usvojen Zakon o praznicima. Složićete se da je uzajamno poštovanje temelj uspješne i produktivne saradnje, koja je i BiH i regionu u cjelini, prijeko potrebna", istakao je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH.


Dodik je uvaženom predsjedniku SAD Džou Bajdenu uputio izraze iskrenog poštovanja.


Izvor: Srna

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.