Dobila bolovanje zbog psa!


Objavljeno: 2017-10-12 14:15:00Jedna Italijanka dobila je pravnu bitku za pravo da otvori bolovanje da bi njegovala svog bolesnog psa.


Foto: Engleski seter

Žena je akademik na Univerzitetu Sapijenca u Rimu, a pravnu pobjedu ostvarila je uz pomoć advokata iz Lige protiv vivisekcije (LAV). Ovo je prva ovakva presuda u italijanskom pravnom sistemu, prenio je BBC.

 

Sudija je uvažio stav žene da Univerzitet treba da joj odobri odsustvo zbog "ozbiljnih ličnih porodičnih razloga". Žena, čije ime nije objavljeno, uzela je dva dana bolovanja da bi se starala o Kučioli, dvanaestogodišnjoj ženki engleskog setera, nakon što je pas operisan.

 

NJeni advokati ukazali su na odredbu italijanskog zakona u kojoj se kaže da onaj ko napusti životinju "u velikoj patnji" može da bude zatvoren na dvije godine i kažnjen novčano iznosom do 10.000 evra.

 

Predsjednik LAV-a Đanluka Feliseti izjavio je da je ovo korak ka uvažavanju činjenice da se životinje ne drže zbig finansijske koristi ili njihove radne sposobnosti, nego da su praktično članovi porodice.


Izvor: Nezavisne
Copyright © 2015-2018 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.