Deda vozio autocestom 550 km u pogrešnom smjeru!


Objavljeno: 2021-09-09 12:30Jedan muškarac star 92 godine iz Nemačke poželeo je da vidi unuku pre početka nove školske godine, ali se njegova avantura nije završila kako je planirao.On je „uspeo“ da se odveze 550 km ali u suptornom smeru od onog pravog po kom je trebao da vozi.


Foto: Deda vozio 550 km u pogrešnom smjeru!

Muškarac-deka, iz nemačkog Bad Hersfelda iz  savezne države Hesen, hteo je prošlog utorka  da poseti unuku prvoga dana u novoj školi. Umesto da krene na jug (sinovljeva kuća udaljena je 100-ak kilometara u tom smeru), krenuo je na sever – i završio 550 kilometara dalje, na obali Baltičkog mora.

Pre puta uneo je u navigacijski uređaj svog vozila adresu odredišta. Sin je primetio da mu nema oca pa je  slučaj prijavio policiji.

Policajci su prvo upozorili policiju autoputa na ruti, koja je proverila sva odmorišta i parking mjesta. Ali bez rezultata. Patrola je otišla na kućnu adresu penzionera i otkrila da je čovek zaista otišao tog jutra. Pošto pretres u okolnim spasilačkim stanicama nije bio uspešan, policija je po nalogu sudije konačno pronašla dedin mobilni telefon. Na zaprepašćenje zvaničnika, mobilni uređaj se prijavio u Rostoku, oko 550 kilometara od Bad Hersfelda.

“Očigledno je da je uneo pogrešno odredište u navigacioni sistem svog vozila i nekoliko sati striktno sledio uputstva kompjuterskog glasa”, rekao je portparol policije.

Na automobilu mu je pukla guma i deda se zaustavio  uz pansion u blizini Rostoka. Dok je njegov sin je krenuo u potragu za njim

Smirila ga je gazdarica pansiona, koja ga je nazvala i rekla mu da otac odmara u jednoj od soba. Sutradan je došao po oca i pokupio ga, pa se ova avantura srećno završila.


Izvor: Zanimljivosti

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.