Da li spavate pored svog psa?


Objavljeno: 2018-05-15 21:07:00Ako ste od onih vlasnika koji svog ljubimca na spavanje šalju u dnevnu sobu ili hodnik, možda bi trebalo ponovo da razmislite o tome.Studija koju su sproveli stručnjaci sa klinike Mejo u Arizoni pokazala je da spavanje pored psa može da ima pozitivan efekat na naše zdravlje.


Foto: YouTube screenshot

Istraživači su pokušali da dođu do saznanja da li spavanje u istoj sobi sa psom poboljšava ili narušava san, zato su četiri meseca pratili vlasnike koji sobu dele sa svojim ljubimcem, piše Pet Magazine. Vlasnici su tokom noći nosili akcelerometar (uređaj koji meri ubrzanje), dok su njihovi ljubimci imali sličan uređaj koji je beležio njihov san.

 

Studija je pokazala da će, bez obzira na to o kakvom je psu reč, osoba koja deli sobu sa životinjom imati kvalitetniji san. "Većina ljudi veruje da ljubimci remete njihovo spavanje", rekao je specijalista za san Luis Kran. "Međutim, otkrili smo da većina njih zapravo oseća komfor i sigurnost dok spava u istoj prostoriji sa svojim ljubimcem", istakao je on.


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.