Da li biste se smrzavale samo da se rešite celulita ?


Objavljeno: 2017-12-13 21:59:00Još su drevni narodi poznavali analgetske i antiinflamatorne osobine hladnoće pa su vrećicama sa ledom i hladnim oblogama efikasno otklanjali bolove i upale. Takva terapija primenjuje se i danas, s tim što se određeni delovi tela kontrolisano smrzavaju tečnim kriogenima.Terapija ledom je veoma efikasna u nekoliko slučajeva.


Foto: YouTube screenshot

 

Kod povreda, krioterapija je najefikasnija ako se led upotrebi odmah nakon nastanka povrede. Hladnoća sužava krvne sudove i skuplja kožu, smanjujući prokrvljenost tkiva. Nakon skidanja hladne obloge, krvni sudovi se šire i propuštaju velike količine krvi u ranije ohlađeno područje.

 

Time se povećava i dotok materija koje doprinose bržem ozdravljenju povređenih mišića leđa, ali i vezivnog tkiva. Ova terapija se uspešno koristi u lečenju bradavica, a broj ponavljanja zavisi od stepena zadebljanja tretirane površine.

 

 

Kontinuiranim zamrzavanjem najlakše se uklanjaju površinske bradavice na prstima, što nije slučaj sa dubinskim, koje se nalaze na dlanovima. Komad leda u službi lepote zovu još i ubicom celulita. Fizioterapeut Olivera Popović kaže da led poboljšava cirkulaciju, ubrzava metabolizam i limfni tok, pa se izbacuju toksini i masne naslage.

 

 

"Ukoliko se radi u službi lepote, onda na tu kriomasažu ide i limfna drenaža sa specijalnim kremama koje sadrže aktivne materije koje zbog povećane cirkulacije mnogo dublje prodiru kroz kožu. Tamo se razgrađuju masne naslage i celulit i samim tim nađ obim bude manji, a linija vitkinja", objašnjava Popovićeva.

 

 


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.