DRSKO I BEZOBRAZNO: RTRS - Nemamo mjesta za sve, ali imamo za ATV!


Objavljeno: 2021-09-10 10:22U BN televiziju stigao je odgovor RTRS u kome kažu da je tehnički nemoguće omogućiti pristup Multipleksu A svim televizijskim stanicama kojima je naloženo gašenje analognog signala, ali ne odgovaraju kako je to bilo moguće za ATV, koja je postavljena na prvoj poziciji koja je predviđena za javne servise.


Foto: RTRS - Nemamo mjesta za sve, ali imamo za ATV!

"Nakon što je Regulatorna agencija za komunikacije izdala nalog za gašenje pojedinih analognih predajnika u BiH, između ostalog, i pojedinih predajnika RTRS-a  našoj televiziji se obratilo nekoliko televizijskih stanica sa molbom da im se obezbijedi pristup Multipleksu A. S obzirom na ograničenost kapaciteta Multipleksa A i broj pristiglih zahtjeva koji prevazilaze ukupne kapacitete Multipleksa A, stručne službe RTRS-a su uradile detaljnu analizu popunjenosti kapaciteta u najboljoj namjeri da se pronađe rješenje za trenutni problem", kaže se u odgovoru RTRS-a.Oni dalje navode da je tehničnki nemoguće omogućiti pristup svim televizijskim  stanicama (26 TV stanica) kojima je naloženo gašenje analognog signala."Isto tako imajući u vidu brojnost zahtjeva različitih televizijskih kuća koje su nam se direktno obratile tražeći da im se dopusti pristup Multipleksu A, uključujući i Vašu televiziju, u ovom momentu te zahtjeve tehničke, a zbog ograničenosti kapaciteta samog Multipleksa A, nije moguće ispuniti, navedeno je. između ostalog. u odgovoru RTRS-a.Iz BN TV su kazali da ovaj dopis tumače kao "vrijeđanje zdravog razuma zato što RTRS tvrdi da nema mjesta za komercijalne medije a ne objašnjava, ili svjesno prikriva, na koji način je uključen komercijalni medij ATV i to u HD rezoluciju.

 


Kako saznajemo, BN TV će danas odgovoriti RTRS-u s akcentom na pitanje po kojim kriterijima je samo jedan privatni medij ušao u digitalni sistem Multipleksa A na Kozari.Prema našem saznanju, RTVBN će pokrenuti javne i pravne postupke kako bi se utvrdilo kako to "jedni mogu, a drugi ne".


Izvor: BN

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.