DROGU su nam fakturisali pod CVEĆE i SLATKIŠI!


Objavljeno: 2018-11-29 10:38:00Bijelo dugme aktivno radi od 1974. do 1989. godine, iako su članovi i pre toga bili zajedno u raznim sastavima, a veliki broj svirača i pevača koji je prošao kroz bend ostvario je petnaestak albuma, nekoliko kompilacija i niz singlova.


Foto: Bijelo dugme

 

 

Gde je rokenrol, tu je i droga. Goran Bregović je neke od najvećih hitove napisao na kokainu. Prvi kontakt s drogom imao je sa 18 godina u Italiji, a kasnije je otkrio da je kokain državnim novcem plaćala njihova izdavačka kuća.

 

- Kad je privatnik kupio diskografsku kuću „Jugoton“, koja je izdavala albume Bijelog dugmeta, onda su odjednom ušli u knjige i pronašli u računima Bijelog dugmeta iz Londona velike svote zavedene pod imenom „flowers and sweets“. Moj kokain se fakturisao u „Jugotonu“ kao „cveće i slatkiši“ - ispričao je Brega za Nedeljnik i dodao:

 

- Imao sam problem s drogom već sa 18 godina. Majka je to primetila i morao sam da joj obećam da više neću svirati.

 

 

Najveća afera jugoslovenskog roka ne vezuje se za Bregovića, već za njegovog bubnjara, pokojnog Gorana Ipeta Ivandića. Zajedno sa još dvoje ljudi on je uhapšen pod optužbom da je preprodavao drogu.

 

- Ipe je stvarno stavio drogu u bubnjeve, i to, ni manje ni više, nego tri kile. To suđenje je bilo preterano, verovatno u želji da preko jadnog Ipeta vaspitaju milione ostalih. Iz svega Ipe je izašao kao velika žrtva, nakon čega se nikad nije oporavio. Ova afera sa drogom mi je najteže pala, zato što je neko pao kao lična žrtva. Ostale afere bile su obične, zabavne - ispričao je Bregović rok kritičaru Petru Popoviću.


Izvor: Kurir
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.