Crnogorci se takmiče ko će duže izdržati u samoizolaciji


Objavljeno: 2021-01-11 08:24Kako se lijenost vjekovima povezuje s Crnogorcima, etno-selo Montenegro blizu Nikšića godinama je organizovalo takmičenje u ležanju. Pošto im je ove godine virus korona poremetio planove odlučili su epidemiološki savjesno organizovati nadmetanje u samoizolaciji. 


Foto: Crnogorci se takmiče ko će duže izdržati u samoizolaciji

Svi učesnici moraju se pridržavati pravila koja predviđaju da sami borave u kolibi i nigdje ne izlaze te da sami održavaju higijenu smještaja i posuđa. Nema telefona ni televizora, duvana ni alkohola.

 

Organizator obezbjeđuje hranu za sedam dana, ali i duže ukoliko bude upornih.

 

"Hrana će biti zdrava, ništa pakovano ni obilno. Normalno za jedan zdrav dan. Voda je izvorska, imate je u smještaju. Knjige su dopuštene, dopušteno je i crtanje. Sve je dopušteno što je zdravo za dušu jednog čovjeka“, navode organizatori iz etno-sela Montenegro.

 

Pobjednik će dobiti skromnih 300 evra, ali će učesnik koji odustane prije trećeg dana platiti kompletan smještaj i hranu u iznosu od 105 evra.

 

Takmičenje počinje 5. februara, a sudeći po prvim prijavama na Facebook stranici organizatora mnogo je onih koji bi "da odmore i da zato budu plaćeni".

 

Ipak, komisija će od prijavljenih izabrati pet do sedam takmičara.


Izvor: AgencijeCopyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.