CG: Najavljen datum ukidanja epidemije!


Objavljeno: 2020-05-25 11:06U Crnoj Gori nema aktivnih slučajeva infekcije korona virusom, a direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša kaže da bi kraj epidemije u toj zemlji, ukoliko ne bude novih slučajeva, mogao biti proglašen početkom juna.


Foto: CRNA GORA blisu ukidanja epidemije!

– Ako ne bude do 2. juna nijednog slučaja korona virusa, onda možemo reći da smo sa ovom epidemijom završili – rekao je Mugoša.

 

Direktor IJZ ipak upozorava da građani moraju da prihvate da nije sve prošlo i da se moraju pridržavati svih mjera koje su još na snazi. Te mjere će morati da poštuju i oni koji dolaze u Crnu Goru, prenosi RTCG.

 

– Ovaj virus neće nestati tek tako i postoji mogućnost da je još tu. Mi testiramo i tražimo, a nadamo se da će i ostati da ga nema – rekao je Mugoša.

 

 

Komentarišući posljednji slučaj inficiranog korona virusom, rekao je da nije riječ o lokalnoj transmisiji, već se radi o državljaninu Srbije koji je kratko boravio u Crnoj Gori, doživio saobraćajni udes i poslije hospitalizacije je prebačen u svoju zemlju.

 

U Crnoj Gori u ovom trenutku nema aktivnih slučajeva infekcije novim korona virusom, saopšteno je iz Instituta.

 

U Crnoj Gori su od početka epidemije od korona virusa oboljele 324 osobe, oporavilo se 315, dok je devetoro pacijenata preminulo.


Izvor: RTV BN

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.