Bitka za Mićinu stranku - Mitrić ili Sofrenić: Ko je pošteniji?!


Objavljeno: 2020-12-12 10:30I dok se Mićo Mićić bori za život sa virusom korona, u SDS Semberija, čiji je on osnivač i predsjednik, uveliko traje borba oko njenog preuzimanja. U igri su njegovi najbliži saradnici još iz vremena kada je bio u Srpskoj demokratskoj stranci, tvrde naši izvori iz te stranke. 


Foto: Bitka za Mićinu stranku - Mitrić ili Sofrenić: Ko je pošteniji?!

Iznoseći razočaranje u ljude i s osudom i prezirom onog što su ovih dana vidjeli, više njih nam je kazalo da su najbučniji Milorad Sofrenić i Darko Mitrić, koji se spore i oko toga ko je imućniji da može vladati strankom i ko će biti "glavni" tokom podjele fotelja u novoj administraciji i direktorskih pozicija u gradu.

 

Prema tim kazivanjima, razmišlja se i o promjeni samog naziva stranke, jer im sadašnji naziv SDS Semberija Mićo Mićić nije, kako tvrde, privlačan za ljude...

 

Inače, Mitrić i Sofrenić su slovili za najodanije ljude gradonačelnika Mića Mićića i obojica u gradu nose naziv novokomponovanih tajkuna.

 

DARKO MITRIĆ

 

- Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, i to sada u klubu Socijalističke partije, gdje je prenio poslanički mandat osvojen na listi SDS-a.

 

- Izvršni direktor u Vodovodu Bijeljina

- Suvlasnik je više zgrada u Bijeljini

- Ima bazen u selu vrijedan oko 75.000 KM

 

Njegov otac Vaso Mitrić je pomoćnik načelnika bijeljinske komunalne policije, dok je majka Mara Mitrić načelnica porodične medicine.

 

MILORAD SOFRENIĆ

 

Milorad Sofrenić, dugogodišnji šef finansija u gradu Bijeljini, takođe obavlja više funkcija dobro plaćenih:

 

- Potpredsjednik Fudbalskog saveza BiH

- Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH

- Član Odbora za finansije u NS RS

- Direktor Centra za socijalni rad u Bijeljini

- Vlasnik je kafane i teniskih terena u selu, za koje se tvrdi da ilegalno rade

- Posjeduje devet apartmana na Zlatiboru, koji su, navodno, uglavnom uknjiženi na djecu i druge članove familijeSupruga Milorada Sofrenića, Marija Sofrenić rukovodilac je jedne službe u Agrarnom fondu grada Bijeljina.

I to nije sve kada je u pitanju porodica Sofrenić. Njihov sin Zoran, takođe, obavlja važne funkcije:

 

ZORAN SOFRENIĆ

 

- Odbornik u Skupštini Bijeljine

- Izvršni direktor u preduzeću "Komunalac"

- Sportski direktor FK Radnik

-Trener juniorske reprezentacije BiH

- Fudbalski sudija Premijer lige BiH

 

Zanimljivo je i da je supruga Zorana Sofrenića zaposlena kao šef računovodstva u Centru za socijalni rad u Bijeljini, čiji je direktor njen svekar, Milorad Sofrenić.

Ovo je samo još jedna potvrda da politički angažman pojedincima služi da što više funkcija prigrabe za sebe i tako steknu materijalnu i svaku drugu moć, koja se može širiti samo u krugu familije.Bezobrazluku, očito, nema kraja, pa bi sada i preko bolesnog čovjeka, koji im je sve omogućio da dođu i do stranke, jer sa njenog vrha moć i uticaj su veći!


Izvor: RTV BN

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.