BiH otvorila granice za građane Hrvatske, Srbije i Crne Gore


Objavljeno: 2020-06-01 09:43Bosna i Hercegovina otvorila je granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Odluka se odnosi samo na građane te tri države, dok državljani ostalih zemalja u BIH mogu ući zbog poslovnih obaveza, pod uslovom da posjeduju poziv pravnog lica iz BiH i potvrdu o negativnom testu na virus SARS-KOV-2, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska.


Foto: BiH otvorila granice za građane Hrvatske, Srbije i Crne Gore

I dalje je dozvoljen ulazak u Hrvatsku samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila. Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

Srbija je otvorila granične prelaze za putnički i robni saobraćaj.

 

Crna Gora od danas otvara granice za državljane BIH. Građanima iz 26 zemalja od danas je dozvoljen ulazak u Crnu Goru bez karantina i samoizolacije, a među njima su BiH i ostale države iz regiona, dok se na Srbiju ta mjera ne odnosi.

 

Prema podacima BIHAMK-a na graničnim prelazmima nema gužvi na ulazu u BiH, dok je na GP Gradiška, Velika Kladuša i Brod pojačan saobraćaj vozila na izlazu iz BiH.

 

Na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu u 15:55 sati najavljen je avion iz Beograda.


Izvor: RTV BNCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.