BiH: Novih sedam preminulih od korone


Objavljeno: 2020-08-01 12:13U posljednja 24 časa, u Republici Srpskoj na virus korona je testirana su 522 uzorka, a infekcija je potvrđena kod 69 osoba.


Foto: BiH: Novih sedam preminulih od korone

Prijavljena su četiri smrtna slučaja, a riječ je o osobama iz Ljubinje, Petrova, Bijeljine i Višegrada, a u Univerzitetskom klinčkom centru RS preminula je i jedna osoba iz Brčkog kod koga je dokazana infekcija.


Prema mjestu prebivališta, sedam osoba je iz Bijeljine, šest iz Zvornika, pet je iz Foče, četiri osobe su iz Šamca, po tri osobe su iz Banjaluke, Višegrada, Dervente, Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Modriče, Pala, Prijedora i Teslića, po dvije su iz Gradiške, Mrkonjić Grada, Rogatice, Han Pijeska i Čelinca i po jedna osoba je iz Bileće, Istočne Ilidže, Kotor Varoša, Prnjavora, Sokoca, Ugljevika i Šipova.


Od početka epidemije, u periodu od 4. marta do 1. avgusta 2020. godine, u Republici Srpskoj na virus SARS-CoV-2 testirane su ukupno 50.873 osobe.


Infekcija je potvrđena kod 4.911 osoba, od kojih je 2.534 ili 51,6 odsto oporavljeno.


U navedenom periodu, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske je prijavljeno 173 smrtnih slučajeva od COVID-19.

 

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je još na 268 uzoraka na korona virus.

 

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) testirano je 268 novih uzoraka na prisustvo koronavirusa.

 

Kako je potvrđeno za Faktor, ponovo je najveći broj pozitivnih uzoraka iz Sarajeva, njih 58. Tri osobe su pozitivne u Kiseljaku, po dvije u Jajcu, Cazinu i Travniku, te po jedna u Bihaću, Sanskom Mostu, Donjem Vakufu i Goraždu. 


Izvor: RTV BNCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.