Beba zmija sa dve glave! (VIDEO)


Objavljeno: 2018-09-27 22:00:00Otrovna dvoglava zmija pronađena je u Virdžiniji prošle sedmice, a ovo otkriće stručnjak za divlje životinje naziva izuzetno retkim.


Foto: Global Njuz

Beba istočne otrovne zmije pronađena je u jednom dvorištu u severnoj Virdžini, a fotografije i video njenog migoljenja objavljene su na Fejsbuku, piše Global njuz. 


"Dvoglave zmije veoma retke, najviše zbog toga što ne mogu dugo da žive", kazaoo je virdžinijski herpetolog Dž. Kelopfer. 

Zmije rođene sa mutacijom poput teško preživljavaju u divljini, kaže Kleopfer, dodajući da je razlog to što dve glave često žele da rade dve različite stvari.

 

Nakon što je gmizavac pronađen, državni herpetolog ju je premestio u Centar za divlje životinje u Viržiniji gde su eskperti radili ispitivanje. 

 Zaposleni u centru su kazali da je nakon pregleda ustanovljeno da zmija ima dva dušnika i jednjaka, ali jedno srce i pluća. Državni biolozi veruju da obe glave mogu da distriburiraju otrov iz zuba. "Na osnovu anatomije, bilo bi bolje da prva glava jede, ali to je izazov, jer se one mogu učiniti jedna drugoj dominantnijom", zaključak je stručnjaka.


Izvor: Global Njuz
Copyright © 2015-2018 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.