Banjaluku potresao jak zemljotres, osjetio se i u Bijeljini


Objavljeno: 2020-12-29 12:30Banjaluku je potresao jači zemljotres oko 12.20 časova. Podrhtavanje tla se osjetilo se i u regionu.


Foto: Banjaluku potresao jak zemljotres, osjetio se i u Bijeljini

Na višim spratovima u stambenim zgradama u Banjaluci dobro se treslo. Zemljotres se osjetio i na području Bijeljine, Beograda ....

 

Kako piše EMSC, zemljotres je bio jačine 6,3 stepeni na 46 kilometara od Zagreba. Epicentar je lociran na 3 kilometra od Petrinje, u kojoj su u rekidu telegonske veze... Nakog glavnog, uslijedio je još jedan manji potres od oko 4 stepena. Prema informacijama u Petrinji sasvim sigurno ima i povrijeđenih, a na terenu su i brojne ekipe spasioca, civilne zaštite, vatrogasaca i hitne pomoći.Epicentar potresa bio je u jučerašnjem epicentralnom području, između Petrinje i Siska, kao ovi potresi juče. Ovaj potres je po oslobođenoj energiji 30-ak puta jači od onoga koji je u ožujku bio u Zagrebu, magnitude 5,5, rekao je za N1 seizmolog Krešimir Kuk.

 Foto: N1

 

Pored RS i BiH zemljotres se osjetio se i u Srbiji.


Zemljotresi od 6 do 6,9 stepeni prema Richterovoj skali spadaju u jake, a mogu izazvati štete u naseljenim područjima 160 km od epicentra.

 

Zbog zemljotresa prekinuta je i pres konferencija u Banjaluci gradonačelnika Draška Stanivukovića, koju je BN TV prenosio.

 


Izvor: RTV BN

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.