Bakterije u ženskim torbama


Objavljeno: 2017-10-23 22:09:00Žene nigde ne idu bez torbice i upravo zbog toga su ih stručnjaci za domaćinstvo proglasili idealnim mestom za bakterije. Prema novom vodiču Instituta Good Housekeeping, u domaćinstvu postoji osam mesta, odnosno predmeta, na kojima ima više bakterija nego u toaletu.


Foto: YouTube screenshot

Među tim predmetima su i četkice za zube, daljinski upravljači i peškiri iz kupatila. Dok se sanitarni, kuhinjski i drugi prostori koji se smatraju prljavim područjima redovno čiste, druga, neočekivanija, mesta i predmeti izgleda zahtevaju temeljnije čišćenje.

 

 

 

-Malo je onih koji svake sedmice imaju vremena da očiste sve što je potrebno, ali i kada imamo vremena zanemarujemo stvari koje nose opasnost, navodi se u izveštaju. Jedan od tih predmeta je četkica za zube na kojoj se skupljaju bakterije iz vlasnikovih usta i iz vazduha koje potiču iz obližnje ve-ce šolje.

 

 

 

 

Magnet za bakterije su i daljinski upravljači, tastature, ekrani, peškiri, kuhinjske krpe, kućni ljubimci, tepisi i kuhinjske sunđeri. Kako bi sprečili širenje bakterija, stručnjaci vam preporučuju da torbicu nikada ne spuštate na pod u restoranima, vozovima ili toaletima. Takođe, uvek bi pre puštanja vode trebalo spustiti poklopac na ve-ce šolji, a četkica za zube se pre korišćenja treba potopiti u vodu za ispiranje usta.


Izvor: rts
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.