"> " />


Baka Džulija ima 103 godine i još uvek trči!


Objavljeno: 2019-09-24 18:51Džulija Hokins iz Sjedinjenih Država ima 103 godine, uprkos svojim godinama ona i dalje aktivno trči i osvaja zlatne medalje. Zbog svoje brzine i spretnosti u trčanju dobila je nadimak "Uragan" (engl.Hurricane)...


Foto: zanimljivostdana.com

Julia Hawkins je ove godine 2019. osvojila je zlato u trkama na 50 i 100 metara juna meseca na Nacionalnim seniorskim igrama u Albukerkiju i postavila svoj rekord za najstariju ženu koja se takmičila u SAD i pobedila!

 

Inače Džulja je nosilac tri svetska rekorda uključujući 39,62 sekunde rekord dužine 100 metara u dobi od 101 godine! Na takmičenju u Nju Meksiku trku na 100 metara završila je za 46 sekundi (nije uspela da obori sopstveni svetski rekord), a na trci na 50 metara ostvarila je vreme od 21.06 sekundi.

 

Najveća želja ove vitalne bake od 103.godine jeste da inspiriše starije ljude da se ne prestaju kretati i da se nastave baviti svojim hobijima. Smatra da je u njenim godinama svaki dan poseban, za svako novo jutro je izrazito zahvalna i zbog toga ostaje pozitivna i u pokretu.

 

"Tajna mog dugog života su moje strasti. Strast je ono što me tera da nastavim dalje. Takve stvari vas jednostavno teraju da živite i da želite raditi. Izađite iz kuće, pokrenite se, upoznajte nove ljude i radite nešto novo svaki dan", rekla je optimistična Džulija.

 

Dodala je kako ona nikada ne odbija nova iskustva i ponude. Redovno odlazi na predstave, mjuzikle i u crkvu. Sebe smatra avanturistom i želi isprobati sve sportove i aktivnosti na koje naiđe. Tkačica od 103.gdoine Julia Hawkins, ima četiri kćerke, tri unuke i tri praunuke.

 

Osim što se bavi trčanjem, veoma je uspešna i u biciklizmu. U nekoliko intervjua je istakla kako nikada nije prošao dan u kojem nije išla voziti bicikl ili trčati te kako oduvek uživa u sportu. Kad ne trči ova vremešna vitalna starica provodi dan u svojoj bašti, gde se brine o svom cveću.

 


Izvor: zanimljivostidana.comCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.