BIJELJINA: Jedan preminuli od korone. Zaražena i djeca!


Objavljeno: 2020-07-13 12:19U Bijeljini je preminula još jedna osoba od virusa korona, saznaje BN. Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, do juče је u Rеpublici Srpskој pоtvrđеnо 3185 slučајеvа virusа kоrоnа.


Foto: Još jedna žrtva virusa korona u Bijeljini

Od te opake bolesti preminulo je 138 оsоba kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа nоvi virus kоrоnа.

 

Među 160 aktivnih slučajeva virusa korona u Bijeljini ima i dvoje djece od šest i osam godina koja imaju dobru kliničku sliku bez simptoma i tegoba, rekla je infektolog Bolnice "Sveti Vračevi" Aleksandra Radojčić. U bolničkom karantinu je 14 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom i za sada su stabilni, a do sada je na virus korona u gradu testirano 1.926 ljudi.

 

Iz bijeljinske bolnice navode da se testiranje na virus korona i dalje obavlja u skladu sa epidemiološkom procjenom i protokolima, a uzorci se šalju u Institut za javno zdravstvo Republike Srpske. Radojčićeva je rekla novinarima da je jutros iz Bijeljine poslato 19 uzoraka, a svakodnevno se testira između 50 i 100 ljudi. Za pacijente kojima je potrebno bolničko liječenje, vrši se testiranje brzim testovima.

 

Prema riječima infektologa, zdravstveni radnici koji su bili pozitivni na virus korona na prvom retestu su negativni, danas je urađen drugi retest i očekuje se da će se vratiti na posao u narednih pet do sedam dana.


Izvor: RTV BN/Srna

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.