"> " />


Avio kompanija tužila putnika jer je propustio let!


Objavljeno: 2019-02-13 16:11:00Aviokompanija "Lufthansa" tužila je neimenovanog putnika je se nije pojavio na letu za poslednju deonicu putovanja tj. avio leta...


Foto: zanimljivostdana.com

Radi se o praksi da pojedni putnici da bi prošli jeftinije sa cenom karte presedaju. Putnici koji presjedaju na nekoj lokaciji ne nastavljaju put do finalne destinacije jer im je tako put ispadne jeftiniji.

 

Na primer kada neko leti iz Njujorka do San Franciska može da kupi jeftiniju kartu od Njujorka do Tahoa sa presedanjem u San Francisku.

 

Kada putnik stigne u San Francisko jednostavno ne nastavi svoj put i ne pojavi se na letu do krajnje destinacije za koju je platio.

 

Tako je nemačka aviokomapnija "Lufthansa" tužila nemenovanog putnika koji je kupio karte za povratni let iz Osla za Sijetl sa presedanjem u Frankfurtu i traži kompenzaciju od 2.112 evra.

 

"Lufthansa" je putnika tužila zbog kršenja pravila i uslova kompanije i traži od njega 2.112 evra kompenzacije. Putnik se pojavio na svim letovima, ali nije se pojavio na povratnom letu iz Frankfurta za Oslo.

 

Umesto toga bukirao je drugi let aviokompanije "Lufthansa" od Frankfurta do Berlina .

 

Berlinski sud odbacio je tužbu, dok je portparol "Lufthanse" potvrdio da je avio kompanija već uložila žalbu na presudu suda u Berlinu prenosi CNN


Izvor: zanimljivostidana.com
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.