Apple kažnjen sa dva miliona dolara zbog punjača


Objavljeno: 2021-03-23 10:09Tehnološki gigant Epl je predstavljajući Ajfon 12 seriju prošle godine, neprijatno iznenadio mnoge korisnike odlukom da izbaci punjače iz slušalice iz pakovanja. Upravo zbog toga kažnjen je sa dva miliona dolara.


Foto: Apple kažnjen sa dva miliona dolara zbog punjača

Naime, dok je kompanija Epl nedostatak punjača pravdala ekološkim razlozima, većina to nije vidjela kao opravdan potez pa su tako Brazilci otišli korak dalje.

Brazilska agencija za zaštitu potrošača u Sao Paulou “Procon-SP”, nedavno je kaznila Epl sa dva miliona dolara zbog toga što nisu isporučeni punjači u kutijama.Kako su naveli iz te organizacije, “Epl je učestvovao u lažnom reklamiranju i prodaji uređaja bez punjača pod nepoštenim uslovima”.Krajem prošle godine, Epl je zaista najavio da će njihovi uređaji dolaziti bez punjača, međutim, kada su ih iz “Procon-SP-a” upitali da li to znači da će biti i jeftiniji, nisu dobili nikakav odgovor.

U kaznu su uračunate i navodno obmanjujuće tvrdnje o otpornosti uređaja na vodu. Epl je, prema tvrdnjama, odbio popraviti Ajfon uređaje koji su pretrpjeli oštećenja pravdajući da je garancija istekla, a uprkos tome što su tvrdili da uređaji mogu duže vrijeme izdržati pod vodom.Oni su Epl optužili i da nisu pružili dovoljno kvalitetnu podršku korisnicima koji su imali problema nakon softverskog ažuriranja, a tvrde kako američka kompanija mora poštovati propise i zakone kao što to čine i ostale firme, piše Engadget.


Izvor: Klix

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.