ANTISTRES FIRMA: Plati 20€ pa razbijaj šta hoćeš!


Objavljeno: 2019-01-16 13:53:00Otkad je Jin Meng (25) s prijateljima u septembru otvorila antistres sobu pod nazivom Smash, u kojoj klijenti za pola sata za 20 eura mogu razbijati boce, radio prijemnike, mobilne telefone i ostale slične predmete, posao cvjeta.


Foto: Staklo je omiljen materijal za razbijanje

 

 

Jin kaže da korisnici sobe prosječno mjesečno razbiju oko 15.000 boca.

 

Klijenti u sobu smiju ući isključivo sa zaštitnom kacigom, a za vrijeme izbacivanja svojih frustracija smiju koristiti čekiće i drvene palice kako bi razbijali predmete po sopstvenom izboru.

 

Djevojka Kju (Qiu) kaže da je došla kako bi izbacila iz sebe bijes zbog problema u školi.

 

- Odličan je osjećaj uništiti ponuđene boce i gledati ih kako se raspadaju - rekla je uz osmijeh.

 

Svrha "Smasha" nije promocija nasilja. Vlasnici kažu da žele pomoći ljudima da se suoče s pritiskom svakodnevnog stresnog života u velikim gradovima poput Pekinga, te dodaje da sobu najviše posjećuju mlađi ljudi u dobi između 20 i 35 godina.

 

Liu Čao (Chao, 32) kaže da se, nakon što nešto razbije u antistres sobi, osjeća opuštenije i zadovoljnije.

 

- Ako imate nešto novca, možete razbiti bilo šta - TV prijemnik, kompjuter, vinske boce, namještaj, plastične lutke... Jedino što ne smijete je udariti neku drugu osobu - rekao je.

 

Jin kaže da "Smash" mjesečno posjeti oko 600 ljudi.

 

Kaže i da je nedavno tamo bila žena koja je sa sobom donijela uokvirene fotografije s vjenčanja koje je sa zadovoljstvom raskomadala, te dodaje da klijenti smiju sa sobom donijeti predmete na kojima žele iskaliti gnijev i izbaciti negativnu energiju.


Izvor: Novosti
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.