AMERIČKA BOLNICA: Svi naši pacijenti sa COVID-19 imaju ova tri simptoma!


Objavljeno: 2020-04-02 09:51Jedna od medicinskih sestara u bolnici Life Care Center u Kirklandu, koji važi za žarište epidemije koronavirusa u Vašingtonu, Čelsi Ernest istakla je da jedinstveni i najvažniji simptom Covida-19, kod svakog od pacijenta, bila je činjenica da su im oči crvene.


Foto: Simptomi virusa COVID-19 kod pacijenata

Kašalj, ubrzano disanje i crvene oči, to su sve simptomi koronavirusa, ali ova medicinska sestra ističe da za nju i njene kolege crvene oči su bile pokazatelj, jer su prisutne kod svih pacijenta zaraženih ovim virusom koje je videla.

 

"Imali smo pacijente koji su imali crvene oči kao jedini simptom koji smo videli i došli ​​u bolnicu i preminuli", rekla je ona.

 

"Njihove su oči izgledale kao kod nekoga ko ima alergijsku reakciju. Njihove beonjače nisu bile crvene, nego je to više bilo kao da imaju crvenu senku, kao da su im crveni kapci oko očiju", ispričala je Čelsi za CNN.

 

Novo istraživanje je pokazalo da infekcija očiju, poput konjuktivitisa, može da bude simptom kovida-19.

 

"Prepoznato je da bilo koja infekcija gornjeg respiratornog trakta može da rezultira viralnim konjuktivitisom kao sekundarnom komplikacijom, što je slučaj i kod kovida 19", ističu naučnici.


Izvor: B92Copyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.