9 RAZLOGA: Zašto bi trebalo da imate SEKS što češće!?


Objavljeno: 2019-12-09 09:32Ukoliko smatrate da je jedina korist od seksa trenutno zadovoljstvo – varate se. Stručnjaci preporučuju redovan seks, štaviše svakodnevan seks. Seks ne samo da vam pomaže da bolje spavate, oslobodite se stresa i istopite kalorije, već ima i nekoliko drugih prendnosti.


Foto: Više seksa - više zdravlja!

 

Poboljšava kardiovaskularni sistem

 

Nedavna studija je pokazala da muškarci koji imaju seksualne odnose više od dva puta nedeljno imaju manji rizik od srčanog udara.

 

Pojačava imunitet

 

 

Redovnim seksom povećavate nivo antitiela imunoglobina i tako jačate imunitet i štitite se od prehlade ili groznice.

 

Umanjuje stres

 

Ukoliko imate probleme na poslu, ne dozvolite da oni utiču na vaš privatni život. Uživajte s partnerom, jer seksom ne samo da ćete trenutno poboljšati raspoloženje već ćete sve manje biti podložni stresu, a sve više srećni.

 

Seksom protiv boli

 

Ukoliko vam je glavobolja izgovor da ne vodite ljubav s partnerom, znajte da je naučno je dokazano da seks umanjuje bol, te vam to više ne me biti opravdanje.

 

Vodite ljubav i sprečite starenje

 

Kada doživite orgazam oslobađate hormon dehidroepiandrosteron zahvaljujući kojem jačate imunitet i koji pomaže u očuvanju zdravlja kože.

 

Dokazano je i da muškarci koji dožive najmanje dva orgazma nedeljno žive duže od onih koji imaju seks jednom u nekoliko nedelja.

 

Seks poboljšava cirkulaciju

 

Tokom sekualnog čina krv juri vašim telom, a na taj način izbacujete toksine i naravno odmah se osećate odmornije.

 

Bolji san

 

Nakon seksa nema ništa slađe nego zaspati. Seks opušta, stoga lakše utonete u san i budite se svežiji.

 

Poboljšava kondiciju

 

Ukoliko nemate vremena za teretanu, onda pokušajte da telo održite u formi redovnim seksom koji čini čuda za mišiće celog tela. Naime, pola sata seksa sagoreva više od 80 kalorija.

 

Povećavanje nivoa estrogena i testosterona

 

Testosteron je hormon koji je veoma bitan za muškarce. Tokom seksa povećava se lučenje testosterona čime štitite mišiće i kosti, ali i srce. Ženski hormon estrogen takođe štiti od bolesti srca, ali i određuje miris ženskog tela.


Izvor: KrstaricaCopyright © 2015-2020 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.