6 RAZLOGA: Zašto je dobro biti ĆELAV!


Objavljeno: 2018-01-11 09:34:00Gubitak kose je za 50 odsto muškaraca realnost. U početku, to može izgledati tragično, depresivno, ali kada muškarac jednom shvati da je to tako i da tu ništa ne može, tek tada postaje svjestan svojih pravih vrijednosti.


Foto: Getty

 

Zašto su muškarci koje je "napustila kosa" bolji od drugih muškaraca?

 

Bolji su ljubavnici

 

Što više testosterona muškarac luči, to mu je kosa rjeđa. Visoki nivo testosterona povezan je sa izraženijim seksualnim potrebama kod muškaraca, dok nizak nivo ovog "muškog" hormona znači gubitak želje za seksom i povreme probleme sa erekcijom, piše Blic.

 

Ne troše novac na šampone

 

Preparati za njegovanje kose su skupi, a ćelavi muškarac ne mora da daje novac za njih.

 

Imaju manje šanse da dobiju tumor testisa

 

U studiji objavljenoj u "Međunarodnom androloškom žurnalu" otkriveno je da ćelavi muškarci imaju manje šanse da dobiju tumore testisa zbog visokog nivioa testosterona, koji ima zaštitno dejstvo.

 

Više do izražaja dolaze ostali plusevi

 

Krupne svetle oči, lepi zubi, dugačke trepavice.... svi ostali plusevi više dolaze do izražaja na ćelavom muškarcu.

 

Bolji su u sportu

 

Kad malo bolje razmislite, videćete da je većina uspješnih sportista, zapravo, ćelava. Sjetite se Majkla Džordana, Andrea Agasija, Karima Abdula Džabara...

 

Laki su za održavanje

 

Muškarac bez kose vam sigurno neće ujutro zadržavati kupatilo, dok sređuje kosu, dlaku po dlaku, i ne morate da odgovarate na njegovo dosadno pitanje "kakva mi je kosa".


Izvor: NN
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.