POLA muškaraca NE ZNA gde je ona ŽENSKA stvar!


Objavljeno: 2017-08-31 13:21:00Polovina muškaraca ne zna da označi tačnu lokaciju vagine na slici ženskog tela, rezultati su novog istraživanja.

 


Foto: Sexy

 

Čak 500 od 1.000 muškaraca na dijagramu nije znalo da pokaže vaginu, grlić materice, jajnike i jajovode u istraživanju koje je imalo za cilj da podigne svest o tome koliko se malo zna o ginekološkim kancerima. Humanitarna organizacija The Eve Appeal, ispitivala je muškarce i žene, te pronašla da jedan od šest muškaraca “pojma nema“ o ginekološkim zdravstvenim problemima i veruje da ga se to ne tiče jer su to “ženske stvari“.

 

Ženska tela su i dalje tabu za muškarce, a polovina ispitanika smatra da je razgovor sa ženom o njenim ginekološkim problemima neprikladan. S druge strane, jedna od pet žena ne odlazi kod lekara čak i kada krvari više nego što treba, što je jedan od ključnih znakova raka jajnika ili grlića materice.

 

“Rezultati ovog istraživanja pokazuju zabrinjavajuće nizak nivo svesti o ginekološkim bolestima i kod muškaraca, i kod žena“, kaže Atina Lamnisos, direktorka organizacije – “Ovde se ne radi o tome da imate bolji seks. Ovde se radi o tome da i muškarci moraju biti dovoljno edukovani kako bi pomogli ženama da se brinu o sopstvenom zdravlju. To je odgovornost oba pola“ Takođe, ona ističe da bi i žene trebalo da razbiju zid srama koji često osećaju zbog svojih problema i zbog toga ne odlaze kod lekara.


Izvor: B92
Copyright © 2015-2019 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.