Ðerlek: Kovid može da izazove sterilitet, a ne vakcina


Objavljeno: 2021-03-26 13:04Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Ðerlek pozvao je danas sve studente da se vakcinišu i naglasio da treba da znaju da do steriliteta ne dovodi vakcina već posljedice koje izaziva virus korona.


Foto: "Kovid može da izazove sterilitet, a ne vakcina"

"Trebaju nam zdrave porodice, reprodukcija i povećanje nataliteta, a sveukupno zdravlje očuvaćemo samo uz pomoć vakcine", rekao je Ðerlek za Tanjug.


Državni sekretar je dodao da studenti ne treba da se plaše vakcine, da treba da slušaju struku, profesore, a ne "dr Gugla" i društvene mreže.


"Vakcina pomaže i štiti. Kovid izaziva post virusni sindrom, to je multisistemska bolest koja napada ceo organizam i srce, pluća i reproduktivne ograne", rekao je Ðerlek i dodao da razumije zabrinutost studenata, ali da moraju da znaju da vakcina spasava od oboljevanja, pa i steriliteta.


Ðerlek je naveo da je operativni plan vakcinacije na snazi, ali da on može da bude izmijenjen u slučaju da u određenom trenutku nema vakcina za koje se građani opredele.


Dodao je da nadležni žele da istovremeno zaštite i starije građane i mlade, ali da je mnogo opasnije ako se studenti ne vakcinišu.


"Idemo kako smo na početku planirali, a to su rizične grupe", rekao je Ðerlek, koji je upozorio i na svu brutalnost britanskog soja.


Izvor: Tanjug

Copyright © 2015-2021 Radio BN. Sva prava zadržana.

Razvoj: Slađan Milovanović.